Opret Event

5. juni 2023

Gratis
Grundlovsdag på Ubberup Højskole | Grundlovstale v/ Thomas Ubbesen

Grundlovsdag på Ubberup Højskole | Grundlovstale v/ Thomas Ubbesen

Fri entré
Traditionen tro fejrer vi grundlovsdag på højskolen og Thomas Ubbesen kommer og holder grundlovstale. DAGENS PROGRAM: Kl. 16.00 - Kaffe Kl. 17.00 - Velkomst ved Forstander Sara Simonsen og Kl. 17.15 - Grundlovstale ved Thomas Ubbesen.

6. juni 2023

Gratis
Historisk byvandring

Historisk byvandring

Gratis
Mødested: Kalundborg Lokalarkiv, Volden 1, hvor vi også slutter turen, der varer ca. 90 minutter. Temaet er: fiskerihavnen, Vesthavnen, færgelejet og jernbanestationen. Undervejs vil der være fortællinger om historiske bygninger m.v.
Gratis
Infomøde - Vær en del af Kalundborg Middelalderfestival

Infomøde - Vær en del af Kalundborg Middelalderfestival

Fri entré
Vær en del af Kalundborg Middelalderfestival. Som festivalfrivillig er man en del af et lokal fællesskab. Få mere at vide på infomødet.

Kalundborg Middelalderfestival finder sted i Kalundborg Højby ved kirken og museet fra fredag den 18. august (eftermiddag) til søndag den 20. august.

Kalundborg Middelalderfestival er et skønt miks af markedsboder, ridderskole for børn, bueskydning for voksne, madboder, optrædener og skuespil og meget mere. Læg dertil en hel særlig stemning af folk i middelalderdragter, duften af bålmad og særegen musik på middelalderlige instrumenter.

Det er en fantastik oplevelse og som frivillig er du samtidig en del af et lokalt fællesskab som laver kulisserne eller maden, står i drikkeboden eller laver aktiviteter for børnene.

Få mere at vide på infomødet. Det er gratis at deltage.

Du kan melde dig til mødet ved at sende en mail til festival@vestmuseum.dk, du kan også deltage uden tilmelding

Hvis du ikke kan være med på mødet, men gerne vil være frivillig, så send os en mail på festival@vestmuseum.dk.
Læs mere
"Tanker og sang" - om Danmark og højskolen

"Tanker og sang" - om Danmark og højskolen

Georg Metz 6/6 75 kr, Metz 6/6 50 kr
Køb/bestil billet
Vestsjællands Kammerkor har igen i år indbudt forfatteren Georg Metz til et causeri. Denne gang er emnet Højskolesangbogen. Vi vil præsentere vores korudgaver af en række vigtige og elskede sange fra denne lille blå sangbog samt fællessange.

7. juni 2023

Gymnastik - Ældre i Bevægelse - 07.06.23

Gymnastik - Ældre i Bevægelse - 07.06.23

20 kr
Gymnastik - Ældre i bevægelse.

Vi starter kl. 09.30 med en sang, og derefter dyrkes gymnastik i ca. 1 time og afsluttes med hyggeligt samvær med kaffe og sange.

Praktiske oplysninger:
Pris: 20 kr. pr gang. Ingen tilmelding - du møder bare op.
Hver onsdag kl. 09.30 -11.30
Husk noget at drikke.

Læs mere om Svallerup Forsamlingshus på : http://www.svallerupforsamlingshus.dk/ (Extern hjemmeside)

Arrangeret af Svallerup forsamlingshus.
Lokalgruppen i Kalundborg invitere til hyggeligt spisefællesskab og gåture i naturen ved Gisseløre

Lokalgruppen i Kalundborg invitere til hyggeligt spisefællesskab og gåture i naturen ved Gisseløre

Vi mødes den første onsdag i måneden hver gang 11.00 - 14.30 i Hockey klubbens lokale i klubhuset ud for parkeringspladsen, der er adgang fra idrætspark siden.

Program for 2023 klar.

Indhold:

Den 7. juni Vi tilbereder selv antiinflammatorisk mad med fokus på det sunde til sommerens grillaftener - gåtur i nærområdet og vi afslutter med kaffe og kage.

Praktisk:

Husk af medbringe karklud og viskestykke.

Gode adgangsforhold

Bemærk ændret tid i forhold til 2022

For yderligere oplysninger kontakt Pernille Liljensøe tlf. 208585818 eller Eluf Rix, tlf. 60753829

OBS: Hvis du ikke har modtaget e-mail bekræftelse i løbet af 10 minutter, bedes du venligst tjekke din SPAM-mappe.
Gratis
Fars Legestue - onsdag d. 7. juni

Fars Legestue - onsdag d. 7. juni

Fri entré
Fars legestue - for fædre i Kalundborg kommune med børn i alderen 0-5 år.

Fars Legestue er et uforpligtende fællesskab for fædre på barsel hver onsdag kl. 13.00 - 15.00.

Hvad er Fars Legestue?

I Fars Legestue kan du som far komme med dit barn, lege og være sammen med andre fædre. Tilbuddet er uforpligtende og åbent for alle fædre med børn i alderen 0-5 år, ældre søskende er også velkomne. Du kan komme, når det passer dig i åbningstiden, og sover dit barn, så kom og få en kop kaffe sammen med de andre, der er plads til barnevognen.

Du vil blive mødt af sundhedsplejen, som byder velkommen og sørger for, at der er kaffe på kanden og legetøj til alle.

Far for livet

Fars Legestue er organiseret af Sundhedsplejersken i Høng i samarbejde med projektet Far for livet, som Forum for Mænds Sundhed står bag. Kalundborg Biblioteker lægger lokaler til. Læs mere om projektet Far for livet på hjemmesiden farforlivet.dk. Vil du vide mere om Fars Legestue i Høng, så kontakt sundhedsplejerske Anne Dalsø direkte på 5143 3445.

Foto: Projekt Far for livet/Forum for Mænds Sundhed.
Gratis
Familiekoncert med Den Danske Sinfonietta

Familiekoncert med Den Danske Sinfonietta

Gratis billetter
Køb/bestil billet
Festlig sommerkoncert.

Den Danske Sinfonietta er et selvstændigt professionelt kammerorkester med base i København. De spiller et varieret repertoire af orkesterværker, balletmusik, filmmusik, opera, operette, musical og nyere tids musik i klassiske arrangementer.

Til koncerten medvirker desuden tilmeldte elever fra 4. årgang i Kalundborg kommune, som har fået undervisning af dirigenten og sangerinden . Sammen med orkestret fremfører de Min Kat Den Danser Tango og den herlige Do-Re-Mi-scene fra The Sound of Music. Koncerten slutter med dirigent-stafét og Lumbyes festlige Tivoli-klassiker Champagnegalop, hvor I også vil opleve en cykelpumpe forvandlet til champagneprop-pistol.

Koncerten er en del af projektet Børn Møder Orkesteret under NS Koncertforening i samarbejde med Musisk Skole og Den Danske Sinfonietta.
Nattergalesang ved Tissø

Nattergalesang ved Tissø

Melodisk og smuk fuglesang ved søens bred i aftensskumring.

Oplev Naturpark Åmosen fyldt med sang og fuglefløjt på nattergaletur ved Tissø. Dette er en tur, som er helt unik og perfekt til dem, der vil udforske det smukke landskab mens aftenskumringen sænker sig over søen.

Vi starter med lidt godt til ganen fra grillen/bålet, og derefter vil vi gå mod søen. Vores erfarne guide vil give dig en introduktion til nattergalen og dens betagende sang, så vi ved, hvad vi skal lytte efter.Nattergalen ser man sjældent, men dens fortryllende sang er dog kendt af de fleste

Nattergalen er kendt for sin smukke og hypnotiserende sang, som har inspireret poeter og kunstnere i århundreder. Og måske vi selv synger en sang eller to som hyldest til fuglen.

Tøv ikke med at tage med på en magisk nattergaletur i Naturpark Åmosen. Vi glæder os til at have dig med på tur.

8. juni 2023

Gratis
Absalon Kalundborg | Åbent Hus og Grill 8. juni

Absalon Kalundborg | Åbent Hus og Grill 8. juni

Fri entré
Overvejer du en af Absalons uddannelser i Biotekbyen Kalundborg? Kom til Åbent Hus og Grill på Campus Kalundborg, og mød uddannelserne: Bioanalytiker, Diplomingeniør i bioteknologi og Diplomingeniør i maskinteknologi.

Ud over en bid mad fra grillen kan du møde studerende og undervisere, opleve vores campusmiljø og moderne laboratorier, prototypelab mv. Vores optagelsesteam og studievejledning står også klar til at hjælpe dig på vej med ansøgningen.
Læs mere
Gratis
Boghapserne - Bogklub på Høng Bibliotek - fra 9-13 år

Boghapserne - Bogklub på Høng Bibliotek - fra 9-13 år

Fri entré
Bogklubben for dig, der godt kan lide at læse!

Bogklub for børn mellem 9-13 år.

Bogklubben er for dig, som elsker at læse spændende bøger- nye og gamle. Har du lyst til at fortælle om bøgerne du læser eller har læst?

Kom og vær med i vores bogklub og lad os inspirere hinanden.

En tilmelding gælder for alle gange.

Torsdage 9/2, 9/3, 13/4, 11/5 og 8/6 .

Tilmeldingsfrist den 9. februar kl. 15.30

9. juni 2023

Middelaldermad i fællesskab

Middelaldermad i fællesskab

Middelaldermad under åben himmel. Kort intro til madvaner i middelalder inden vi laver lækker middelaldermad i fællesskab. Vi spiser ved langborde.

Under åben himmel.

Kom til en skøn aften med middelaldermad i fokus. Vi starter med en kort intro til madvanerne i middelalderen inden vi sammen laver lækker middelaldermad med et moderne tvist over bål, og spiser det ved flot opdækkede langborde. Smag bl.a. sukkerglaserede fennikelfrø, æbleskiver med fennikel/kanelsukker, krydret middelaldersovs og skyld det hele ned med en moderne fortolkning af en middelaldercocktail.

Tag venner og familien med og få et par hyggelige timer sammen.

Pris: 300 kr. pr. deltager. Ingen rabatter.

Kontakt alb@vestmuseum.dk,hvis der bør tages hensyn til allergener. Det er vegetariske alternativer i menuen.

10. juni 2023

Sommerbiatlon 2023

Sommerbiatlon 2023

Ukendt
Gratis
Vild med Vand

Vild med Vand

Fri entré
Havnens Dag på Gisseløre og i Vesthavnen. Kom og oplev de mange muligheder for aktiviteter på vandet. Tag hele familien med.
Sommerens cykeltur

Sommerens cykeltur

Medlemmer 50 kr/gæster 75 kr
Denne gang går turen til Kalundborgs østlige bydel med fokus på Kalundborg Lyng. Vi kommer forbi og hører om "de 100 huse", Kunststenen fra beboerforeningens 100-års dag, legepladser, arbejdspladser og ser på bydelens udvikling og fremtid.

Cykelturen går denne gang til Kalundborgs østlige bydel - med fokus på Kalundborg Lyng. Vi kommer forbi og hører om "de 100 huse", Kunststenen fra beboerforeningens 100-års dag, legepladser, arbejdspladser og ser på bydelens udvikling og fremtid.
I april 1917 dannede kredsen omkring ingeniør Henckel, med bankdirektør Niels Chr. Pedersen som den formelle leder, ejendomsselskabet "Kalundborg Lyng" med det formål at opføre sunde og gode arbejderboliger "til de talrige familier, som skibsværftet vil drage til byen". De oprindelige planer om forskelligartede huse i villastil blev opgivet, og man præsenterede en stram plan for en rækkehusbebyggelse, som sammen med funktionærboligerne kom til at udgøre en ny bydel.
Mødested og -tid: Havneparken kl. 13:00.
Turens længde: Ca. 8 km.
Turens varighed: Ca. 2 timer
Deltagelse i cykelturen koster:
Kr. 50,- for medlemmer / kr. 75,- for ikke-medlemmer.

Tilmelding og betaling til foreningens kasserer per:

MobilePay: tlf. 915006 - husk at skrive 'navn/medlem' eller 'navn/ikke-medlem' i kommentarfeltet.

Bankkonto: reg.nr. 5367, kontonr. 247426 - husk at angive navn/medlem eller navn/ikke-medlem

Place2book: under denne tekst: Sommerens cykeltur.
Læs mere
Kanoner, vin og tapas på Røsnæs

Kanoner, vin og tapas på Røsnæs

Guidet tur omkring Strandhotellet og STUB Vingaard. Slutter med tapasfrokost og gode STUB vine. JUNI: 10. / AUG: 12. / SEPT: 09.

Kanoner, vin og tapas på Røsnæs

Guidet tur omkring Strandhotellet og STUB Vingaard. Slutter med tapasfrokost og gode STUB vine.

Turen starter med Skambækken, Strandhotellet, Skambæk Skanser og Englandskrigene. Herefter går turen gennem STUB vinmarker og fortællingen om dansk vin. Vi slutter af med tapasfrokost ved foden af STUB Vintårn og smagning af fire STUB vine.

JUNI: 10. /
AUG: 12. /
SEPT: 09.

Varighed: Kl. 10.00 - 13.00
Mødested: STUB Vingaard, Skambækvej 14, 4400 Kalundborg
Priser: 395 kr. inkl. frokost og vinsmagning.

Praktisk information
Husk praktisk fodtøj og påklædning, da hele turen (incl. frokost) foregår udendørs.

Turen er egnet for de fleste, men da vi går rundt i bakkerne på Røsnæs, er den ikke egnet for gangbesværede.
Kalundborg og Slagelse Lokalgruppe inviterer på en tur til Tissø Vikingecenter Fugledegård

Kalundborg og Slagelse Lokalgruppe inviterer på en tur til Tissø Vikingecenter Fugledegård

Rundvisning på Tissø vikingecenter den 10. juni 2023. Kl. 11:00. Tissø vikinger tilbereder mad til os. Opsamling i Slagelse og Kalundborg. Pris 80/100 kr. Ved spørgsmål kontakt Gitte Ørris 50473145 eller Eluf Rix 60753829.

Kalundborg og Slagelse lokalgruppe inviterer på tur til Tissø Vikingecenter den 10. juni 2023

Alle borgere er velkomne.

Vi starter med en rundvisning, hvor Estrid fra centret vil fortælle. Turen er handicapvenlig, så alle kan være med.

Efter rundvisningen er der tilberedt mad til os af Tissø vikingerne som de gjorde dengang. Menuen står på Valkyriegryde. Mjød kan købes for egen regning.

Bagefter er der mulighed for at selv og gå rundt og se på vikingcenteret.

Der er plads til 8 kørestolsbrugere og 8 hjælpere.

Opsamling på Slagelse busstation kl. 9:00

Opsamling på Kalundborg busstation kl. 10:00

Hjemkørsel starter ca. kl. 14.30

Bliv medlem af Gigtforeningen og se alle dine fordele.
Vandring - Vin - Tapas

Vandring - Vin - Tapas

395 - kr


Kom med på en flot oplevelsestur på Røsnæs og samtidig besøge Danmarks største vingård.

Turen begynder i vinbutikken, hvor vi smager på en af specialiteterne fra vingården inden den ca. 5 km lange vandretur begynder.
Vi vandrer mod det naturskønne område ved Kongstrup Klinter med de storslåede udsigter. På turen fortæller den lokale guide små historier fra området og vi går tilbage mod vinmarkerne. Vandreturen følger Røsnæs Rundt stien op til landmark Horsedalen, hvor vi nyder udsigten ud over Kalundborg Fjord samt udsigten til vinmarkerne. Herfra går turen tilbage mod vingården igennem vinstokkene, hvor man får en indsigt i dyrkningen af vin, beskæring og alt det praktiske arbejde der udføres i dagligdagen på vingården.
Vandreturen afsluttes med en tapas anretning og smager på de gode vine.

Program:
Varighed: Kl. 10.00 - 14.00
Mødested: Dyrehøj Vingaard Røsnæsvej 254, Kalundborg
Praktisk: Ca. 5 km lang vandretur i et kuperet terræn. Turen er ikke egnet for gangbesværede.
Antal: Min 8 og max 20 personer
Pris: 395 kr. inkl. vinsmagninger, guidet tur og tapas anretning

Tilmelding:

https://dyrehoj-vingaard.dk/kategorier/18-rundvisninger-vinsmagninger-og-arrangementer-i-vinbaren/342-vandring---vin----tapas-paa-roesnaes-ved-kalundborg-/

BEMÆRK: Turen kan arrangeres for grupper på minimum 10 gæster.
Røsnæs - på to hjul

Røsnæs - på to hjul

Oplev naturen, historien og det fantastiske landskab fra nærmeste hold på en guidet cykeltur. JUNI: 10. | 17. / AUG: 05. | 12.

Oplev naturen, historien og det fantastiske landskab fra nærmeste hold på en guidet cykeltur.

Kunne I tænke jer at opleve den spændende historie, den unikke natur og de mest spektakulære udsigter? På en guidet tur gennem Røsnæs, skal vi bl.a. cykle gennem vinmarker, besøge havnen, møllen og meget mere. Roligt tempo og små pauser undervejs.

JUNI: 10. | 17. / AUG: 05. | 12.

Varighed Kl. 11.00 - 13.00
Mødested Røsnæsvej 254, 4400 Kalundborg.

Praktisk information
Leje af mtb-cykel indgår i prisen (forskellige størrelser haves).
Husk praktisk tøj. Mulighed for køb af is/kaffe undervejs.

Turen starter og slutter ved Dyrehøj Vingaard, hvor man efter turen kan nyde en fortjent is eller et glas køligt hvidvin.

11. juni 2023

Gratis
Røsnæs Naturdag

Røsnæs Naturdag

Fri entré
Naturdag arrangeret ad Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund, Danmarks Naturfredningsforening og Røsnæs Naturskole. Se mus, fugle og anden natur på guidede ture, find små dyr og få dem bestemt, prøv lerdueskydning og bag pandekager over bål.